Pití odvaru, jenž obsahuje plody Jerlínu japonského a Jujuby čínské, má na dálném východě staletou tradici. Nápoj byl velmi oblíben zejména pro vynikající schopnost pročistit organismus a odvádět tzv. přebytečné stagnace, které se projevují především u stavů vyvolaných nepřiměřenou konzumací či kombinací jídel a sníženou fyzickou aktivitou.
Ve staré Číně a Japonsku byl nápoj vyhledáván ve vyšších kruzích a mezi učenci. Tedy lidmi inteligentními a společensky úspěšnými, kterým šlo o zlepšení zdraví. Chyběla jim však dostatečná tělesná aktivita, proto hledali jiný prostředek k zajištění správných tělesných funkcí - a objevili Jerlínový čaj.
Složení:
Jerlín japonský 90%, Jujuba čínská 10%
Dávkování a doba užívání:
Čaj se pije ráno a večer, vždy jeden sáček, nebo se původní sáček ještě jednou vylouhuje. Doba odstupu od jídla je 15 min. před jídlem či hodinu po jídle. Díky zvláštní hořké chuti připomínající kávu může sloužit jako její vhodná a zdravá náhrada.
Zdravotní tvrzení u tohoto produktu nám zakazuje legislativa EU.
Bližší informace naleznete na veřejně dostupných zdrojích.